Në konferencën javore të medias Corona, ekspertë nga Konfederata dhe kantonet dhanë informacione mbi situatën aktuale në Zvicër.

Këshilli Federal dëshiron të relaksohet, por a e lejon vërtet këtë situatë pandemia?

“Shkalla e infeksionit mbetet e lartë.” Megjithatë, numri i lartë i infeksioneve do të kishte vetëm një ndikim shumë të kufizuar në spitale. Zënia e shtretërve të pacientëve me Covid është rritur me rreth 10 për qind që nga fillimi i vitit, por në një nivel relativisht të ulët. “Gjërat duken edhe më mirë në repartet e kujdesit intensiv. Këtu vërehet një rënie e vazhdueshme e vendeve të kërkuara” tha mjeku kantonal i Zug-ut gjatë konferencës.

Marketing

Tutje u tha se ashtu si pandemia, masat do të duhet të ndryshojnë, por vetëm për shkak se njëra nuk është më e dobishme nuk do të thotë se të gjitha masat mund të braktisen, transmeton albora.ch.

Gjatë fundjavës janë pranuar 90,000 raportime për infeksione me Covid. Numri i vlerësuar i rasteve të paraportuara mbetet në më shumë se 100,000 raste. Infeksioni vazhdon të ndodhë kryesisht tek më të rinjtë.

Ndërsa numri i shtrimeve në spital ka qenë pak a shumë i qëndrueshëm prej disa javësh. Pothuajse një e katërta e shtretërve të operuar aktualisht janë të zënë nga pacientët me Covid. Shumica e tyre janë raste delta. Të sëmurët me Omikron shumë rrallë do të duhej të trajtoheshin në kujdesin intensiv./albora.ch/

Marketing