Një grup kombesh, duke përfshirë Zvicrën, u bëjnë thirrje federatave ndërkombëtare të sportit të marrin masa efektive kundër Rusisë dhe Bjellorusisë, si dhe të mbështesin sportin ukrainas.

Ministrja Viola Amherd nënshkroi deklaratën në emër të Zvicrës, transmeton albora.ch.

Marketing

Me rastin e një konference virtuale, ministrat e sportit ose sekretarët e shtetit për sportin e vendeve të Evropës, Amerikës së Veriut, Azisë dhe Oqeanisë dhe vendeve të tjera të rëndësishme sportive dënuan sulmin e armatosur të Rusisë ndaj Ukrainës duke e quajtur atë një “shkelje” të zhgënjyer dhe të shquar “kundër angazhimeve ndërkombëtare”.

Parimet e sanksionuara nga grupi i vendeve thonë se Rusia dhe Bjellorusia nuk duhet të jenë më në gjendje të organizojnë ngjarje sportive ndërkombëtare; ndërsa sportistët e lartë, ekipet, si dhe zyrtarët që përfaqësojnë të dy shtetet duhet të përjashtohen nga garat që zhvillohen në vende të tjera.

Kufizime të tilla do të duhet të zbatohen derisa bashkëpunimi në përputhje me parimet themelore të së drejtës ndërkombëtare të jetë përsëri i mundur. Për më tepër, vendet nënshkruese inkurajojnë federatat sportive që të vazhdojnë të tregojnë solidaritetin e tyre me popullin ukrainas, ndër të tjera duke miratuar masa që lejojnë vazhdimin e sportit ukrainas./albora.ch/

Marketing