Aplikimet ndërkombëtare të patentave u rritën vitin e kaluar pavarësisht nga epidemia.

Marketing

Zvicra mbetet e teta, por me një rritje prej pothuajse 6% në më shumë se 5300 aplikime raporton msn, përcjellë albora.ch.

Sa për markën, sistemi i Madridit pa një rritje prej pothuajse 15% në mbi 73,000 aplikime, pas rënies së vitit të mëparshëm për shkak të pandemisë. Shtetet e Bashkuara mbeten të parat dhe Kina e treta.

Numri i njësive në aplikimet e projektimit industrial sipas sistemit të Hagës po rritet pas rënies së mprehtë të vitit të mëparshëm.

Rritja arriti mbi 20% në pothuajse 23,000. Gjermania është ende përpara me pothuajse 4500 njësi, përpara Shteteve të Bashkuara dhe Italisë që ia kalon Zvicrës./albora.ch/.

Marketing