Ndryshe nga shumë vende të BE-së, Zvicra po heq dorë nga një kërkesë testimi për udhëtarët nga Kina, shkruan Blick, përcjell Albora.ch. Në vend të kësaj, këta persona këshillohen të mbajnë maskë dhe të ndjekin masa të tjera higjienike. Këshilli Federal vendosi të mërkurën.

Marketing

Disa vende, duke përfshirë vendet fqinje Gjermaninë, Austrinë, Italinë dhe Francën, kanë miratuar rregulla më të rrepta të hyrjes për udhëtarët nga Kina në ditët e fundit. Zvicra u rekomandon njerëzve të tillë vetëm të mbajnë maskë dhe të ndjekin masa të tjera higjienike, sipas deklaratës së qeverisë shtetërore të mërkurën.

Sipas Këshillit Federal, situata epidemiologjike për momentin nuk kërkon asnjë testim. Për shkak të varianteve të omicron që qarkullojnë në Kinë, ai aktualisht merr një rrezik të ulët për popullatën në Zvicër dhe për sistemin shëndetësor zviceran. Rreziku i shfaqjes së varianteve të reja shqetësuese në Kinë nuk është më i madh se kudo tjetër.

Qeveria federale po monitoron situatën

Sipas Këshillit Federal, njerëzit në Zvicër kanë një nivel të lartë mbrojtjeje ndaj një kursi të rëndë të sëmundjes Covid 19. Për më tepër, qarkullimi i virusit në Zvicër është aktualisht aq i lartë sa që një kërkesë testimi për një numër relativisht të vogël njerëzish që mbërrijnë direkt nga Kina me avion nuk ka pothuajse asnjë ndikim në përhapjen e virusit në Zvicër.

Megjithatë, qeveria federale vazhdon të monitorojë situatën, siç siguron qeveria. Monitorimi ekzistues i ujërave të zeza përfshin aeroportet shtetërore dhe rajone të rëndësishme turistike. Variantet e virusit do të vazhdojnë të monitorohen përmes renditjes së mostrave të ujërave të zeza dhe rasteve të shtruara në spital.

Sipas Këshillit Federal, Zvicra po sqaron nëse ujërat e zeza nga të gjitha fluturimet që mbërrijnë direkt nga Kina duhet të kontrollohen në mënyrë specifike për variante të reja të virusit. Kur identifikon variantet e reja të virusit, Zvicra do të “ekzaminojë rregullimet në masat sanitare kufitare nëse është e nevojshme”. BE ka njoftuar një rishikim të rekomandimeve për mesin e janarit 2023.

Ende pak fluturime në dispozicion

Pas përfundimit të politikës zero-Covid, Kina është rihapur për vendet e huaja pas gati tre vjetësh. Hyrja në vend u bë më e lehtë dhe udhëtimi jashtë vendit nga Republika Popullore u bë përsëri më i mundur.

Në të njëjtën kohë, një valë masive infeksionesh po rrotullohet në vend, e cila i kapi spitalet krejtësisht të papërgatitur. Pavarësisht hapjes, fillimisht nuk pritet asnjë valë e madhe udhëtimesh nga Kina. Numri i fluturimeve nga atje jashtë është aktualisht vetëm një pjesë e volumit që ishte para pandemisë. Biletat janë shumë të shtrenjta.

Marketing