Në nëntor, një proces apelimi kundër çiftit prindërish nga Cyrihu u zhvillua në gjykatën më të lartë të Cyrihut. Prindërit dhunuan rëndë fëmijët e tyre për vite me radhë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Marketing

Rrahje, ngujim në bodrum dhe privim nga ushqimi – një çift i Cyrihut  abuzoi dhe poshtëroi masivisht dy nga disa fëmijët e tyre për vite me radhë . Sipas aktakuzës, dy fëmijët, një vajzë dhe një djalë, të cilët tani janë të rritur, janë mbyllur në dhomën e fëmijëve dhe më pas në bodrum. Ata mund të shkonin në tualet vetëm dy herë në ditë, duhej të pastronin vetë urinën dhe jashtëqitjen e tyre dhe u ndaluan të kishin çdo kontakt me Gspanli. Madje nëna i urdhëroi fëmijët e saj të hanin jashtëqitjen dhe të vjellin .

Kur fëmijët u vendosën në grupin e urgjencës të një shtëpie fëmijësh në vitin 2010, ata kishin çrregullime të rënda mendore dhe fizike dhe ishin nën peshë. Në moshën gati nëntë vjeç, djali peshonte vetëm 18.5 kilogramë, vajza, e cila ishte një vit më e madhe, pothuajse 22 kilogramë.

Dënime të larta për “regjimin terrorist”

Në shtator 2020, gjykata e qarkut dënoi babain  në atë kohë 49-vjeçar dhe ish-gruan e tij atëherë 48-vjeçare me burgim të gjatë për sulm të rëndë dhe burgim të rremë. Babai edhe për abuzim seksual të një vajze tjetër dhe njerke për rrezikim të jetës pas një sulmi mbytës ndaj gruas së tij. Piktori kosovar është dënuar me 16.5 vite burg dhe ish-bashkëshortja e tij me 12 vite burg. Kryetari i trupit gjykues Sebastian Aeppli foli për një “regjim terrorist”. Ata apeluan vendimin e dhënë nga gjykata e qarkut.

Prandaj, seanca e apelit në Gjykatën e Lartë të Cyrihut u zhvillua nëntorin e kaluar. Në seancë prokurori kërkoi burgim shumë të lartë prej 19.5 dhe 15 vitesh për bashkëshortin. Mbrojtësi i të akuzuarit 52-vjeçar kërkon shpalljen e pafajësisë, ndërsa mbrojtësi i 51-vjeçares kërkon dënim maksimal prej katër vitesh. Ajo ishte vetëm një asistente, jo një bashkëpunëtore.

Gjykata më e lartë shpalli dënimin të mërkurën: babai u dënua me 16.5 vjet burg dhe nëna me 10.5 vjet. Ndryshe nga aktgjykimi i gjykatës më të ulët, nuk është shqiptuar asnjë gjobë, megjithëse të akuzuarit duhet të paguajnë dëmshpërblim për disa prokurorë privatë. Aktgjykimi nuk është ende përfundimtar dhe mund të apelohet në Gjykatën e Lartë Federale.

Marketing