Rreth 620,000 doza të vaksinës Covid-19 të Moderna të ruajtura në Zvicër kanë skaduar. Prej tyre, 200,000 janë në frigoriferë kantonale dhe 420,500 mbahen nga ushtria.

Marketing

Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH) konfirmoi një raport nga radio publike zvicerane, RTS, të enjten.

FOPH duhet të pajtohet me asgjësimin e këtyre tufave, tha zëdhënësi i zyrës shëndetësore Grégoire Gogniat, duke shpjeguar se kostoja e shkatërrimit të tyre do të ishte një frang (1,05 dollarë) për kilogram, shkruan media zvicërane swissinfo, përcjell Albora.ch

Nuk mund të përjashtohet që edhe grupe të tjera të kenë të njëjtin fat. Thuhet se ka rreth shtatë milionë doza vaksinash ende në frigoriferët e ushtrisë, pasi numri i vaksinimeve ka rënë ndjeshëm në muajt e fundit. Në maj, administroheshin rreth 1200 doza në ditë.

Përveç vaksinave të dorëzuara tashmë, ka potencialisht edhe tufa të rezervuara me prodhuesit. Në total, qeveria ka blerë 34 milionë doza për vitin 2022.

Më shumë

Nëse ka tepricë të dozave të vaksinës, deri në 15 milionë mund të transferohen në programin COVAX, i cili kërkon të sigurojë akses të drejtë dhe të barabartë në vaksinat Covid-19 në mbarë botën dhe shpërndan vaksina në vendet në zhvillim. Negociatat për këtë thuhet se janë duke vazhduar.

Më shumë se 12,700 njerëz kanë vdekur në lidhje me Covid-19 në Zvicër, e cila ka një popullsi prej 8.7 milionë banorë. Rreth 69% e popullsisë ka marrë dy doza të vaksinës.

Marketing