Njerëzit që kalojnë në një sistem të ri ngrohjeje mund të mbështeten në subvencione nga qeveritë federale dhe shtetërore.

Marketing

Konsulentët e energjisë aktualisht po raportojnë një nxitim të rregullt. Arsyeja: Kushdo që kalon në një sistem të ri ngrohjeje mund të marrë subvencione si nga qeveria federale ashtu edhe nga qeveria shtetërore.

Për të përshpejtuar kalimin nga ngrohja me naftë ose gaz në alternativa më miqësore për ngrohjen në ndërtesat e banimit, normat e subvencionimit u rritën në fillim të prillit, shkruan heute përcjell Albora.ch.

Një milion ngrohës me gaz në Austri

Një total prej 1.9 miliardë eurosh do të jenë në dispozicion deri në vitin 2025 për sistemet moderne të ngrohjes dhe rinovimin termik të ndërtesave. Sipas Ministrisë së Mjedisit, rreth 600,000 amvisëri janë ende duke u ngrohur me ngrohje me naftë dhe një milion familje me ngrohje me gaz.

Qeveria federale paguan deri në 7,500 euro për kalimin në ngrohje qendrore ose biomasë, për familjet më të varfra ngrohja gjithashtu mund të merret tërësisht. Përveç kësaj, çdo shtet federal ka sistemin e tij të subvencioneve – deri në 35 përqind paguhet. Bashkitë e veçanta po mbështesin gjithashtu kalimin.

Nivelet e financimit ndryshojnë në vende të ndryshme

Të gjitha informacionet në lidhje me këtë mund të gjenden në faqen e internetit “www.kesseltausch.at”. “Normalisht, ne brohoritemi për sulmin, por vështirë se mund ta përballojmë atë. Subvencionet janë shumë bujare. Qeveria federale ka njoftuar se subvencionet janë të siguruara buxhetore deri në vitin 2025,” shpjegoi Elisabeth Berger, Drejtoreshë Menaxhuese e Shoqatës së Furnizuesve Austriakë të Bojlerëve. , në “Ö1- ditar i mëngjesit”.

Shtetet federale të veçanta promovojnë gjithashtu zëvendësimin e ngrohjes në ndërtesat e banimit, por shuma e subvencionit ndryshon nga vendi në vend.

Marketing