Mund të supozohet se rritja e shpejtë e rasteve me korona do të sjellë kujdesin mjekësor dhe burimet njerëzore në profesionet e infermierisë në kufijtë e tyre.

Kantoni Graubünden sot në mëngjes, bëri të ditur se për të siguruar kujdes mjekësor, personat të cilët banojnë në kantonin e Graubünden, dhe nuk punojnë në profesionin e tyre e nuk i përkasin një grupi rreziku, duhet të regjistrohen menjëherë për çdo detyrim të mëvonshëm për të punuar, shkruan 20min.ch, përcjellë albora.ch.

Marketing

Profesionet të cilat kërkohen janë:

Specialisti i shëndetësisë (EFZ)

Certifikatë e aftësisë në infermieri praktike nga SRC

Specialisti i infermierisë DNI / Specialisti i infermierisë DNI

Diploma: Infermieri AKP / GKP / KWS / PsyKP

Infermiere e kujdesit shëndetësor dhe infermierit DNII

Infermiere e kualifikuar / infermiere e kualifikuar HF

PHD Shkenca e Infermierisë Master i Shkencave në Infermieri (MSN)

Master i Shkencave në Infermieri (MScN) FH

Specialisti i infermierisë FH (Bachelor i Shkencave në Infermieri [BScN])

Sipas ligjit shëndetësor, kantoni mund të detyrojë kompanitë e kujdesit shëndetësor dhe profesionistët shëndetësorë të marrin pjesë në parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve ngjitëse te njerëzit./albora.ch/

Marketing