Linja ajrore Swiss ka rreth 200 pilotë dhe stjuardesa të pavaksinuar. Ata ende marrin paga, por nuk lejohen më të punojnë.

Marketing

Shumë pilotë dhe stjuardesa zvicerane tashmë janë infektuar me virusin korona. Prandaj, Karin Muller, paralajmëron për një “rritje të mëtejshme të numrit të rasteve të sëmundjes” dhe anulimin e mundshëm të fluturimeve.

Një negociatë arbitrazhi me stafin e pavaksinuar ishte ende e pasuksesshme këtë javë.

Zvicra hodhi poshtë idetë e punonjësve. Ata ofruan teste të rregullta dhe sugjeruan që ata që ishin shëruar mund të ktheheshin në punë – pa sukses.

Zviceranët e justifikuan futjen e vaksinimeve të detyrueshme me faktin se të njëjtën gjë bëjnë edhe vendet e tjera.

Megjithatë, deri më tani, vetëm Kanadaja dhe Hong Kongu në mbarë botën kërkojnë prova të vaksinimit nga ekuipazhi i fluturimit. Swiss nuk fluturon as për në Hong Kong.

Në gusht, Swiss njoftoi se do të vaksinonte punonjësit e saj në ajër. Prandaj ishte kompania e parë zvicerane që futi vaksinimin e detyrueshëm . Kushdo që refuzon vaksinimin kundër koronës, tani duhet të presë që të pushohet nga puna .

Për të qenë në gjendje të ofrojë lidhje të drejtpërdrejta nëpër kontinente, zviceranët duhet të përmbushin “detyrimet e kujdesit” ndaj punonjësve të saj, Muller justifikon sot vaksinimin e detyrueshëm.

Që nga prilli, linja ajrore është në kërkim të stafit të ri, shkruan “Sonntagszeitung”.

Marketing