Gjithnjë e më shumë zviceranët po largohen nga Bazeli dhe në të njejtën kohë të huajt më shumë po lëvizin në qytetin në Rhine. Kjo vërtetohet nga të dhënat e UBS. Banka mbledh informacione për gjithë Zvicrën. Fleta e të dhënave lokale e UBS Real Estate ka për qëllim të ofrojë informacion rreth vendndodhjeve dhe të tregojë se sa tërheqës është një komunitet apo jo, shkruan blick, transmeton albora.ch.

Marketing

Për sa i përket Bazelit, një gjë është e qartë: në letër, ka rritje minimale të popullsisë. Ndërkohë që vendasit duan të largohen nga Bazeli, gjithnjë e më shumë të huaj tërhiqen nga qyteti. Kjo është për shkak të tre faktorëve: apartamente të shtrenjta, shumë pak projekte ndërtimi dhe komunitete interesante.

Ka apartamente të lira në Bazel, por nëse doni më shumë hapësirë ​​ose më shumë rehati duhet të paguani shumë më tepër. “Duke pasur parasysh diferencat e çmimeve, qiramarrësit me një buxhet të vogël po vendosin gjithnjë e më shumë të kërkojnë një apartament jashtë qytetit, cilësi më të mirë për të njëjtat para,” thotë Claudio Saputelli, menaxher i pasurive të paluajtshme në UBS, për ” Basler Zeitung”. Ai zhvilloi Fletët e Fakteve Lokale të UBS Real Estate.

Në të njëjtën kohë, pak po ndërtohet në qytet në krahasim me komunitetet e tjera. Ndryshe nga Liestal BL, këtu u shtuan lejet e ndërtimit.

Në përgjithësi komunitetet përreth përfitojnë nga fluturimi i Bazelit, për shembull Riehen BS. Gjithnjë e më shumë zviceranët po lëvizin atje.

Saputelli: “Për shkak të çmimeve të larta të pasurive të paluajtshme, Riehen me taksa të ulëta tërheq relativisht pak familje të reja.”

Kjo reflektohet edhe në shkallën e lindjeve-vdekshmërisë, do të thotë, në Riehen ka më shumë vdekje sesa që lindin fëmijët.

Derosa zviceranët po ikin, të huajt po shpërngulen në Bazel. Ata shpresojnë për një jetë më cilësore në këtë qytet.

Por, pas disa vitesh, edhe ata do të kuptojnë se të jetosh në vend nuk do të thotë domosdoshmërisht të jesh i humbur në mes të askundit. “Bazeli luan rolin e një ngrohësi të rrjedhës,” shpjegon shefi i pasurive të paluajtshme të UBS.

Po ashtu gradualisht, emigrantët do të kuptojnë avantazhet e komuniteteve përreth dhe më pas do të paketojnë vetë valixhet. Pra, Bazeli ka një problem në planin afatgjatë./albora.ch/

Marketing