“Vjena të pret” këndoi Billy Joel, por harroi të përmendte malin e administratës dhe goditjet kulturore gjithashtu duke pritur.

Martine Pey, e cila ka jetuar në Vjenë për më shumë se 20 vjet dhe punon si konsulente zhvendosjeje, foli për The Local për këshillat e saj kryesore për t’u zhvendosur në kryeqytetin austriak.

Marketing

1. Kujdesuni për burokracinë e nevojshme (plotësimi i Meldezettel)

2. Mësoni gjuhën

3. Kuptoni tregun e qirave

4. Merrni ndihmë për kontratat

5. Eksploroni qytetin

6. Gjeni një mjek

7. Mos kini frikë të kërkoni këshilla nga profesionistë

8. Jini të përgatitur për dallimet kulturore

9. Bëni një përpjekje për t’u integruar

Integrimi në jetën austriake mund të jetë i vështirë për banorët ndërkombëtarë, veçanërisht për çiftet pa fëmijë që nuk takojnë prindër të tjerë përmes shkollës.

Austriakët shpesh kanë jetën e tyre dhe nuk kanë gjithmonë hapësirë ​​për miq të rinj që nuk flasin gjermanisht, kështu që mund të jetë e vështirë të takosh njerëz të rinj./albora.ch/

Marketing