Kompania e telekomunikacionit “Sunrise UPC” njoftoi se po heq dorë nga kostot e thirrjeve drejt dhe nga Ukraina në rrjetin e saj.

Marketing

“Mendimet e Sunrise UPC janë me popullin ukrainas dhe të gjithë ata që janë prekur. Në funksion të kësaj situate, Sunrise UPC do të heqë dorë në hapin e parë nga kostot për thirrjet ndërkombëtare celulare dhe do të rregullojë thirrjet neto nga Zvicra në Ukrainë dhe nga Ukraina në Zvicër me efekt të menjëhershëm dhe deri në një njoftim tjetër për klientët rezidencialë. Thirrjet roaming brenda Ukrainës dhe thirrjet nga Ukraina në Zvicër nuk do të tarifohen”, tha kompania në një deklaratë për medie.

Sunrise njoftoi gjithashtu se po ndalon shpërndarjen e kanaleve televizive të RT (RussiaToday), një rrjet televiziv i kontrolluar nga shteti.

E Hekurudhat Federale Zvicerane po ofrojnë udhëtime falas me tren në distanca të gjata për refugjatët ukrainas. SBB do t’i lejojë njerëzit që kanë ikur nga Ukraina të udhëtojnë nga kufiri në një destinacion të caktuar në Zvicër ose të kalojnë vendin me tren./albora.ch/

Marketing