Këshilli Federal i Zvicrës sot do të vendosë nëse dëshiron të vazhdojë masat e koronës deri në mars.

Ani pse po has në rezistencë nga kantonet, pasi shumica tyre duan të pushojnë më shpejt, veçanërisht kur bëhet fjalë për kërkesat e zyrës së shtëpisë, në funksion të rritjes së shpejtë të imunizimit, kantoni i Baselland-it madje do të donte të hiqte detyrimin për të marrë një certifikatë, shkruan 20min.ch.

Marketing

Por një gjë është e qartë tani edhe për politikanët, sipas tyre nevojitet një plan se si Zvicra mund të dalë nga masat e koronës.

“Rregullorja e gjobës dhe koha e shpejtë e reagimit nuk janë të përshtatshme vetëm kur masat shtrëngohen, por edhe kur ato zbuten, gjë që tani është e përshtatshme.” thotë këshilltari kombëtar i FDP-së, Beat Walti.

Këshilli Federal gjithmonë ka theksuar se duhet të zbatojë vetëm aq masa sa janë të nevojshme. Pra, ai duhet të ketë guximin për t’u çlodhur kur të vijë koha,  jo nga një ditë në tjetrën, por gradualisht./albora.ch/

Marketing