SBB duhet të sigurojë që rampat që lidhin vagonët e trenave të rinj dykatësh në distanca të gjata me platformën të kenë një pjerrësi maksimale prej 15%.

Kjo u krijua nga Gjykata Federale  duke i dhënë arsye organizatës Inclusion Handicap.

Kjo e fundit e cila mbledh të gjitha shoqatat zvicerane për mbrojtjen e personave me aftësi të kufizuara kishte bërë një ankesë kundër dritës së përkohshme jeshile për udhëtime të dhënë nga Zyra Federale e Transportit duke denoncuar mosrespektimin e ligjit për personat me aftësi të kufizuara.

Në vendimin e saj të 22 shkurtit të kaluar dhe të publikuar sot, TF pranon Handicap-in e Përfshirjes dhe gjithashtu udhëzon Zyrën Federale të Transportit të sqarojë nëse hyrja dhe dalja mund të përdoren në mënyrë autonome dhe të sigurt nga personat me vështirësi në lëvizje.

Kjo do të thotë që kompania është në përputhje me vendimin e Gjykatës Federale./albora.ch/

Marketing
Marketing