Tashmë pagesat në Zvicër do të bëhen me fatura QR, ndërsa faturat e vjetra do të jenë të vlefshme vetëm deri më 30 shtator, derisa kujdestarët e moshuar po shkojnë drejtë një tranzicioni të qetë, raporton rsi.ch, përcjellë albora.ch.

Marketing

Në nivel kombëtar është vlerësuar se 200,000 mbi 80 nuk janë ende online, ndërsa në Ticino faturat do të jenë rreth 10,000.

Për tu siguruar që kalimi nga një metodë pagese në tjetrën të bëhet pa vështirësi, kjo ishte një zgjidhje për lehtësim.

Paolo Nodari, drejtor i Pro Senectute Ticino dhe Moesano, thekson se një pjesë e madhe e popullsisë së moshuar nuk ka vështirësi me teknologjitë dixhitale, por ka nga ata që e gjejnë veten të çorientuar përpara kësaj risie.

Për Nodarin ky ndryshim mund të jetë gjithashtu një mundësi për ata që nuk i janë afruar ende botës dixhitale, për të mësuar diçka të re./albora.ch/

Marketing