Marketing

Propozimi i Këshillit Federal u përcaktua nga Alain Berset “një mjet i rëndësishëm për të kufizuar rritjen e kostove”.

“Ne duhet të monitorojmë kostot e kujdesit shëndetësor me mundësinë e korrigjimit që përfshin ofruesit e shërbimeve, siguruesit dhe madje edhe kantonet”.
Ky konstatim erdhi sot nga Këshilli Kombëtar, duke iu rikthyer një vendimi të marrë nga të dy dhomat në vitin 2021, si pjesë e paketës së dytë të projektligjit për frenimin e kostove shëndetësore, transmeton albora.ch.

Plenumi e diskutoi sërish pasi çështja u shqyrtua nga Komisioni i Sigurimeve Shoqërore dhe Shëndetësisë (CSSS-N), i cili megjithatë kërkoi heqjen e saj.

Nga ana tjetër, fitoi një pakicë nga qendra dhe e majta, me 103 vota, kundër 87, me 5 abstenime. E djathta do të kishte dashur ta shtynte propozimin për qeverinë.

Berset: “Mjet për të kufizuar rritjen e kostos”

Ministri i Shëndetësisë, Alain Berset e quajti propozimin, të hartuar nga Këshilli Federal, një mjet të rëndësishëm që do të bëjë të mundur kufizimin e rritjes së kostove në atë që është e justifikueshme nga pikëpamja mjekësore.

Jo për tarifat më të ulëta se ato të parashikuara

Në masë, me 98 vota pro dhe 97 kundër, kombëtarja hodhi poshtë mundësinë që kompanitë e sigurimeve shëndetësore dhe ofruesit e shërbimeve të negociojnë tarifa më të ulëta se ato të parashikuara në marrëveshjet tarifore. Në këtë aspekt të ligjit, plenumi u rreshtua me qëndrimin e Shteteve.

Thjeshtimet në tregtinë ndërkombëtare

Dhoma mbështeti gjithashtu një thjeshtësim, përsa i përket etiketimit të importit të barnave gjenerike. Kjo e fundit do të vazhdojë të jetë subjekt i miratimit nga Swissmedic. Ky propozim ngre një ndryshim me shtetet.

Më në fund, 94 me 98, u ra dakord për të drejtën e ankesës për shoqatat e fondeve të sëmundjes kundër vendimeve kantonale për planifikimin spitalor dhe listat spitalore.
E majta ka frikë se kjo do të çojë në kosto më të larta. Dosja kthehet në Shtetet e Bashkuara. /albora.ch/

Marketing