Kushdo që ka marrë dozën e dytë të vaksinimit përpara majit 2021, mund të jetë pa një certifikatë Covid nga 1 shkurti. Këtë e ka konfirmuar Zyra Federale e Shëndetit Publik të hënën.

Marketing

Këshilli Federal propozon reduktimin e periudhës së vlefshmërisë së certifikatave zvicerane Covid për personat e vaksinuar dhe të shëruar nga një vit në 270 ditë. Qëllimi është të sigurohet që certifikata të vazhdojë të njihet nga BE-ja, shkruan blick.ch, përcjell albora.ch.

Nëse propozimi zbatohet në këtë formë, certifikatat më të vjetra se nëntë muaj do të skadojnë në fillim të muajit të ardhshëm. Kjo u bë e ditur nga Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG) të hënën me kërkesë të agjencisë së lajmeve Keystone-SDA. BAG nuk ishte në gjendje të jepte ndonjë informacion se sa njerëz janë prekur. Aktualisht nuk janë planifikuar përjashtime.

Të prekurit kanë edhe dy javë për të bërë vaksinimin e tyre përforcues.

Tobias Bär, zëdhënës i medias për Konferencën e Drejtorëve Kantonal të Shëndetit (GDK), i tha Keystone-SDA se më shumë se gjysma e njerëzve që ishin miratuar për përforcuesin e kishin marrë tashmë atë. Kërkesa po bie në shumë kantone dhe ka shumë takime falas.

Të hënën ka përfunduar konsultimi për uljen e afatit të vlefshmërisë. Masa është mirëpritur kryesisht nga kantonet. Megjithatë, disa kantone kërkojnë një periudhë të përshtatshme tranzicioni. /albora.ch/

Marketing