Marketing

Rrëzimi i një avioni me dy motorë në liqenin e Konstancës pranë Staad (SG) më 18 shkurt 2021 u shkaktua nga një gabim pilot, i cili vlerësoi si gabim lartësinë e fluturimit. Ky konstatim vjen nga Shërbimi Zviceran i Hetimit të Sigurisë (SISI).

Gjatë një afrimi në aerodromin Altenrhein (SG), piloti keqinterpretoi treguesin e instrumenteve. Ndaj ai nuk ka vënë re që avioni i tij tip Piper po zbriste, lexojmë në raportin përmbledhës të ISSH-së për aksidentin, transmeton albora.ch.

Burri, rreth të shtatëdhjetave, vendosi të bënte një ulje instrumentale, pavarësisht se mjegulla e bëri operacionin praktikisht të pamundur. Piloti ishte në dijeni të situatës, por vendosi të vazhdonte stërvitjen, sqaroi Shërbimi Hetimor. Kushtet e motit, lartësia shumë e lartë e nisjes dhe fluturimi manual e bënë operacionin veçanërisht të vështirë. Më pas, piloti nuk e mori parasysh lartësinë për të ndërprerë afrimin dhe për t’u përpjekur të rifitonte lartësinë kur ishte ende e mundur.

Piloti gjerman, me banim në Ticino, ishte nisur nga Locarno dhe ishte në bord i vetëm. Pasi fluturoi mbi Alpe pa probleme, ai u gjend në mes të një mjegull të dendur në afrimin e tij drejt Altenrhein, në brigjet e liqenit të Konstancës.

Dymotori ka përfunduar në liqen rreth 300 metra larg bregut. Megjithatë, burri ishte me fat dhe doli vetë nga avioni, duke u kapur më pas pas pjesëve të automjetit që mbetën në det. Një peshkatar më vonë e detyroi të hipte në varkën e tij. Më në fund piloti u shtrua në spital në gjendje hipotermie. Mbetjet e avionit përfunduan në fund të liqenit. Ata u gjetën në një aksion spektakolar në maj 2021 në një thellësi mbi 80 metra./albora.ch/

Marketing