Një mësues thuhet se ka abuzuar me disa fëmijë në Vjenë-Penzing. Në një mbrëmje prindërish, dolën në dritë detaje të reja, të frikshme.

Marketing

Zhgënjim, zemërim, hutim. Përfaqësuesit e magjistraturës, kopshtit të prekur në Penzing dhe avokati i popullit për fëmijë dhe të rinj u ftuan në një mbrëmje prindërore të enjten për t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me akuzat e fundit për abuzim. Në këtë proces, dolën në dritë detaje të reja, të frikshme, shkruan media austriake Heute përcjell Albora.ch

Prindërve iu paraqitën lista për të ‘përcaktuar’ nëse mësuesja në fjalë kishte kontakte edhe me fëmijën e tyre – por të dhënat nuk ishin të sakta”, tha një nënë e indinjuar për “ Sot ”. Fëmijët që po ambientoheshin me këtë mësues mungonin plotësisht në listë. “Janë foto nga kopshti ku fëmijët janë fotografuar me të. Por sipas drejtorisë së kopshtit kjo është e pamundur sepse listat janë ‘të plota’. Prindërit janë jashtëzakonisht të zhgënjyer, hallka më e dobët thjesht u dorëzua pa u goditur. qepallë.”“Nuk mund ta shikoj më fëmijën tim në fytyrë. Çdo ditë e çoja djalin atje pa e ditur se çfarë kishte ‘të gabuar’ në këtë objekt”.

Siç raportohet , një pedagoge mësohet se ka ngacmuar fëmijët kur ndërronin pelenat ose përdornin tualetin dhe gjithashtu kur flinin. Tani ka katër akuza kundër këtij burri. Është prezumimi i pafajësisë.

“Drejtoria e kopshtit e dinte për këtë”

“Të tre liderët kanë ditur për këto incidente, janë informuar vazhdimisht nga prindërit dhe ‘detyruar’ të heshtin. Përgjegjësit kanë bërë vetëm deklarata të mësuara përmendësh dhe politikisht korrekte, duke thënë se të gjitha autoritetet kanë qenë të informuar dhe se ata kishte vepruar drejt”, tha nëna e tronditur. Madje thashethemet se autori i dyshuar po mbulohej nga organizatat kishtare ose magjistrati (MA) 10 bënë xhiron e mbrëmjes së prindërve.

Për shumë nga më shumë se 100 personat që erdhën në ngjarjen në qendrën e arsimit të të rriturve në Rudolfsheim të enjten, është e vështirë të kuptojnë faktin se mësuesi në fjalë nuk u pushua nga puna, por “vetëm” u transferua: “Si mund të ndodhë që këtij personi i lejohet të ketë kontakt me fëmijë?”, mungesa e mirëkuptimit është e madhe.

Qyteti i Vjenës nxjerr përfundimet e para

Të premten, qyteti i Vjenës e tërhoqi ripkordin. Kopshtit të prekur do t’i jepet një menaxhim i ri “shumë shpejt”, tha këshilltari i qytetit për arsimin Christoph Wiederkehr (Neos) në një konferencë shtypi të thirrur në një njoftim të shkurtër, “i vjetri nuk është më në shërbim”. Nënkryetari paralajmëron edhe pasoja të tjera

Marketing