Marketing

Policia e shtetit të Palermos arrestoi infermieren, autore dhe marrëse të vaksinave false. Të deleguar nga Prokuroria Publike, policët e Digos kryen një urdhër aplikimi të masës së arrestit shtëpiak, të lëshuar nga GIP e Palermos ndaj një infermiereje nga qendra e vaksinimit “Fiera del Mediterraneo”, e cila do të ishte përgjegjëse për falsifikim dhe përvetësim.

Gruaja, e cila gjithashtu punon si infermiere në Departamentin e Sëmundjeve Infektive të A.R.N.A.S. “Civico” i Palermos, akuzohet se ka përfituar nga një vaksinim fals në lidhje me dozën përforcuese kundër Covid-19 dhe se ka praktikuar gjithashtu, gjatë një ndërrimi detyre në qendrën e sipërpërmendur, vaksinime të rreme kundër të njëjtit virus.

Urdhri i ndalimit është rezultat i hetimit i cili, nën koordinimin e vazhdueshëm të Prokurorisë Publike të Palermos, kishte çuar në arrestimin, dhjetorin e kaluar, të një infermiereje tjetër nga e njëjta qendër vaksinimi, e cila dyshohet se ishte përgjegjëse për korrupsion, ideologji të rreme dhe përvetësim, për vaksinime të rreme të kryera në favor të njëmbëdhjetë subjekteve, mes të cilëve një drejtues i njohur i lëvizjes no vax, aktualisht i nënshtruar masave paraprake në burg.

Veprimtaria hetimore, e vërtetuar nga pamjet video të realizuara në “Fiera del Mediterraneo”, dhe me kontributin e komisionerit të urgjencës COVID 19 për zonën metropolitane të Palermos, bëri të mundur rikonstruksionin e vaksinimit të rremë të të cilit përfitoi nga vaksinimi i sotëm. E dyshuara, do të ishte praktikuar nga kolegia e saj infermiere e cila i është nënshtruar arrestimit të të dyshuarit për krim. I dyshuari më pas do të kishte kryer dy vaksinime të rreme në favor të një çifti të martuar – nën hetim për përfshirje në përvetësim dhe injeksion të rremë ideologjik, të bërë në krahun e përdoruesit. Hetimet e mëtejshme janë duke u zhvilluar me qëllim identifikimin e vaksinimeve të tjera të ngjashme false.

Presidenti i Urdhrit të Infermierëve të Palermos, Nino Amato e quajti këtë gjë si tejet shqetësuese.

“Ne kemi pezulluar tashmë infermierin e parë të arrestuar dhe dy të tjerët nën hetim për keqtrajtim në shtëpinë e të moshuarve Castelbuono dhe gjithashtu për këtë të fundit procesin përgatitor për pezullim”, tha ai. /Rai/

Amato bën të ditur se Urdhri i Infermierit do të jetë palë civile në këtë proces. “Ne kemi vepruar dhe do të veprojmë, deklaron ai, gjithmonë me rigorozitetin maksimal dhe me çdo mjet të mundshëm ndaj atyre që kryejnë krime të ngjashme dhe ndaj kujtdo që dëmton imazhin e profesionistëve seriozë dhe kompetentë. /albora.ch/

Marketing