Komuniteti i universitetit dhe i kërkimit zviceran thotë se do të bëjë gjithçka që mundet për të ndihmuar akademikët dhe studentët që ikin nga Ukraina e shkatërruar nga konflikti.

Institucionet gjithashtu kanë ofruar mbështetje për studiuesit ukrainas tashmë në Zvicër, transmeton albora.ch.

Marketing

Ukraina është një anëtare demokratike dhe shumë e respektuar e komunitetit evropian të kërkimit dhe ka pasur bashkëpunime të shumta të frytshme midis studiuesve në Zvicër dhe Ukrainë, thuhet në njoftim.

Një fond financiar emergjent është krijuar tashmë për studentët ukrainas, si dhe këshillim psikologjik.

Aktualisht ka 53 studentë ukrainas dhe 131 studentë rusë në universitet, tha një zëdhënëse e Universitetit të Cyrihut.

Sipas statistikave më të fundit, 900 studentë rusë dhe 300 studentë të kombësisë ukrainase ishin regjistruar në dhjetë universitetet e Zvicrës dhe dy institutet federale të teknologjisë në 2020/21./albora.ch/

Marketing