Frustrated man and sleeping woman

Një gjumë i mirë dhe cilësor është i nevojshëm për të përballuar një ditë të vështirë.

Marketing

Megjithatë, me siguri shpesh ndiheni sikur zgjoheni të lodhur dhe me humor shumë të ulët. Faktorë të ndryshëm mund të ndikojnë në gjumin tuaj dhe në fund ta prishin atë, duke rezultuar që e nesërmja të mos ketë energjinë që ju nevojitet.

Shikoni disa gabime të zakonshme që bëni me gjumin tuaj…

  1. Flini në një dyshek shumë të fortë ose të butë

Me dyshekët shumë të fortë, pjesët e rënda të trupit, si legeni, stresohen sepse qarkullimi i gjakut është i bllokuar, kështu që zgjoheni të lodhur. Në përputhje me rrethanat, natyrisht, shtresat tepër të buta krijojnë gjithashtu një kthesë në trup, si rezultat i së cilës shtylla kurrizore dhe nyjet nuk pushojnë në pozicionin e tyre natyror.

  1. Flini në shpinë

Ky pozicion i veçantë i gjumit shkakton disa probleme të dukshme si frymëmarrja. Përveç kësaj, shtylla kurrizore është e ngarkuar. Kjo shpesh rezulton në dhimbje në qafë dhe shpinë. Për të ndihmuar trupin tuaj të pushojë vërtet, vendosni një jastëk nën sqetull dhe një nën legen.

  1. Shkoni në shtrat me stomakun plot

Për të shmangur dispepsi ju duhet të shkoni në shtrat pas tre orësh pas vaktit të fundit të ditës. Darka duhet të jetë e lehtë pa shumë yndyrë apo erëza.

Marketing