Ujëra të pastër kristal, vende të trashëgimisë botërore të UNESCO-s dhe vetëm zëri britanik shumë i rastësishëm në dëgjim.

Marketing

Shqipëria po lëkund reputacionin e saj për krimin e organizuar dhe po përballet me Greqinë dhe Kroacinë, ndërsa turizmi po rikthehet nga pandemia, shkruan The Times.

Linjat ajrore po rrisin frekuencat e fluturimeve, kompanitë e pushimeve po prezantojnë ture të reja dhe grupet kryesore të hoteleve po shpallin prona të reja në vend.

Ekspertët e udhëtimit thonë se media sociale është një forcë e fortë shtytëse pas rritjes së interesit për të vizituar Shqipërinë.

“Ata janë përdorues të mëdhenj të mediave sociale atje dhe kanë përfituar nga kjo,” tha Ellie Marr, një specialiste për Shqipërinë në Regent Holidays.

“Në të kaluarën shumë interes ishte nga njerëzit që do të zbulonin Shqipërinë si një destinacion nën radar me një të kaluar komuniste. Tani është rasti që njerëzit e kanë parë në foto, kanë dëgjuar për të dhe e kuptojnë se është një vend mahnitës për bregdetin dhe bukurinë e tij natyrore. Mediat sociale kanë pasur një efekt të madh”, tha Marr.

Videot e TikTokut që shfaqin Ksamilin, një vendpushim plazhi me ujëra të pastra, janë parë më shumë se 60 milionë herë.

Marketing