Agjencia e Sigurisë Shëndetësore e Mbretërisë së Bashkuar njofton ndryshime të përkohshme në testet konfirmuese PCR. Nga 11 janari në Angli, njerëzve që marrin rezultate pozitive të testit të pajisjes me rrjedhje anësore (LFD) për koronavirus do t’u kërkohet të izolohen menjëherë dhe nuk do t’u kërkohet të bëjnë një test konfirmues PCR, shkruan, www.gov.uk përcjell albora.ch.

Marketing

Kjo është një masë e përkohshme ndërsa normat e COVID-19 mbeten të larta në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar. Testet e rrjedhës anësore bëhen nga njerëz që nuk kanë simptoma të COVID-19. Kushdo që zhvillon 1 nga 3 simptomat kryesore të COVID-19 duhet të qëndrojë në shtëpi dhe të izolohet dhe të bëjë një test PCR. Ata duhet të izolohen nëse marrin një rezultat pozitiv të testit, edhe nëse kanë pasur një test të fundit negativ të rrjedhës anësore – këto rregulla nuk kanë ndryshuar, transmeton tutje albora.ch.

Qasja e re pasqyron ndryshime të ngjashme të bëra këtë herë vitin e kaluar në janar 2021, kur kishte gjithashtu një prevalencë të lartë të infeksionit që do të thotë se kishte shumë të ngjarë që një rezultat pozitiv i LFD COVID-19 të ishte vërtet pozitiv. Kjo nënkuptonte se PCR-të konfirmuese u ndërprenë përkohësisht dhe u rifutën në mars 2021 pas një reduktimi të prevalencës./albora.ch/

Marketing