Në kohën kur një pjesë e madhe e njerëzve vazhdojnë të infektohen me koronavirus, disa njerëz nuk e kanë kaluar fare këtë infeksion, sidomos tani kur varianti Omicron po qarkullon dhe po rrit infeksionet.

Marketing

Një studim i kryer në Londër, sugjeron se njerëzit që kanë një numër të lartë të qelizave T kanë më pak gjasa të kontraktrohen me Covid-19 dhe këto qeliza janë brenda sistemit imunitar, transmeton albora.ch.

E një profesor i onkologjisë molekulare, tha se gjenet mund të luajnë rol të rëndësishëm nëse një person do të infektohet apo jo me virusin, besojnë shkencëtarët të sëmundjeve infektive.

Shkencëtarët pajtohen gjithashtu se përdorimi i gjerë i vaksinimit po i ndihmon disa njerëz të shmangin infeksionet COVID.

Ndërsa vaksinimet dhe vaksinat përforcuese nuk janë një bast 100% që një person nuk do të marrë COVID, ato luajnë një rol në reduktimin e infeksioneve, shtrimeve në spital dhe vdekjeve nga virusi./albora.ch/

Marketing