Me të gjitha rrjedhat e paparashikuara të pandemisë COVID-19, planet e udhëtimit rrallë bëhen në gur këto ditë. Të duhet të anulosh një udhëtim është një përvojë shumë më e zakonshme sesa ka qenë më parë dhe shumë kompani kanë përditësuar politikat e tyre për të ofruar opsione më fleksibël rezervimi. Megjithatë, procesi i anulimit nuk është gjithmonë aq i qetë sa mund të dëshironim, dhe ndonjëherë udhëtarët e mundshëm përfundojnë duke humbur para kur planet e tyre të pushimeve prishen. Epo si të shmangni gabime të tilla?

Marketing

Marrja e një kuponi të linjës ajrore

Kur anuloni një rezervim me rimbursim ose linja ajrore anulon fluturimin tuaj, mund të gjeni se mënyra më e lehtë e veprimit është të merrni një kredi me linjën ajrore për shumën që keni paguar. Por kjo nuk është alternativa juaj e vetme.

Anulimi i fluturimeve shumë herët

“Nëse po planifikoni të anuloni vullnetarisht një fluturim, mund të jetë e dobishme të prisni deri në minutën e fundit,” tha Zach Griff, reporter i lartë në The Points Guy.

Duke qenë se linjave ajrore u kërkohet të ofrojnë rimbursime për të gjithë pasagjerët në rast të një vonese ose anulimi të konsiderueshëm, ju gjithashtu mund të prisni të shihni nëse itinerari juaj do të ndikohet në kohën që çon në udhëtimin e planifikuar. Pasi të dini se nuk do të merrni një fluturim, vendosni një rikujtues kalendar për ta anuluar më afër datës së nisjes.

Nuk ruani numrat tuaj të konfirmimit

Kur anuloni fluturimin tuaj, mos harroni të mbani të dhënat e rezervimit dhe anulimit derisa të përfundojë procesi i plotë. Kjo do të thotë se nëse vendosni të pranoni një kupon për udhëtimet e ardhshme, do të dëshironi të mbani informacionin që ju nevojitet për ta përdorur atë për një fluturim të mëvonshëm. Humbja e këtyre të dhënave mund të çojë në kohë të gjata të mbajtjes së shërbimit ndaj klientit.

Dështimi për të rishikuar politikat

Përpara se të anuloni një fluturim, akomodim, rezervim në restorant, një turne ose ndonjë aktivitet tjetër, merrni kohë për të lexuar politikat. Ndoshta do të shmangni tarifat nëse modifikoni rezervimin në vend që ta anuloni. Ose ndoshta mund ta transferoni rezervimin tuaj te një person tjetër.

Anulimi i akomodimit shumë vonë

Ndryshe nga fluturimet, hotelet dhe shtëpitë me qira të pushimeve ende priren të kenë dritare anulimi që udhëtarët duhet t’u përmbahen. Si i tillë, është e rëndësishme të merrni pjesë në akomodimin tuaj sapo të dini se udhëtimi juaj është i mbyllur për të shmangur humbjen e parave.

Por edhe nëse ju mungon ajo dritare, çdo shpresë nuk humbet.

Të jesh i papërgatitur për anulim

Nëse kemi mësuar ndonjë gjë nga pandemia, është rëndësia e fleksibilitetit. Si i tillë, rezervimi i një udhëtimi pa opsione anulimi pa penalitete është një gabim që duhet të përpiqeni ta shmangni në procesin e planifikimit, shkruan Huffpost, transmeton albora.ch.

Nuk planifikoni një udhëtim të ri

Anulimi i planeve mund të ndihet zhgënjyes, veçanërisht nëse ishin një pushim i madh që po prisnit. Por ju mund të ndihmoni në përballimin e këtyre emocioneve duke menduar apo edhe duke rezervuar një udhëtim për një kohë tjetër. Hulumtimet psikologjike ndër vite kanë sugjeruar se vetëm akti i planifikimit të një udhëtimi mund të përmirësojë shëndetin tuaj mendor. /albora.ch/

Marketing