Me variantin Omicron të COVID-it, ekspertët e udhëtimeve ndajnë këshillat e tyre për planifikimin e udhëtimeve për 2022. Me përhapjen e shpejtë të këtij varianti, ky virus po vazhdon të pengojë udhëtimet këtë dimër.

Marketing

Shikoni përpara për marrëveshje të mira

“Nëse po kërkoni të udhëtoni në pranverë ose verë 2022, do të ishte e mençur të filloni të shikoni çmimet tani,” tha Willis Orlando, specialist i lartë i operacioneve të produkteve në Scott’s Cheap Flights. E para është se pandemi apo jo ka të ngjarë të gjeni oferta të mira nëse rezervoni udhëtimet tuaja të sezonit të pikut të udhëtimit gjatë sezonit të kundërt.

Zgjidhni opsione fleksibël

Shumica e transportuesve të mëdhenj ajror kanë zbatuar politika shumë më fleksibël të ndryshimit dhe anulimit, të cilat mund të jenë të dobishme, ndërsa ne vazhdojmë të lundrojmë në kthesat dhe kthesat e paparashikuara të pandemisë.

Vazhdoni të monitoroni uljet e çmimeve

Edhe nëse gjeni një marrëveshje të mirë dhe e rezervoni, më vonë mund të vini re se çmimi i biletës ka rënë. Por një lajm i mirë; nëse keni rezervuar një biletë të rimbursueshme, mund të kualifikoheni për atë çmim të ri më të ulët falë politikave fleksibël të ndryshimit të linjave ajrore.

Shikoni sigurimin

Nëse po planifikoni një udhëtim të madh për më vonë në 2022, mund të dëshironi të shikoni opsionet tuaja të sigurimit të udhëtimit dhe të konsideroni blerjen e mbulimit për fluturimin tuaj dhe aspekte të tjera të udhëtimit tuaj.

Kushtojini vëmendje ndryshimeve të orarit dhe lajmeve.

“Një gjë për t’u theksuar në lidhje me rezervimin e udhëtimeve verore dhe më gjerë: Linjat ajrore janë ende duke bërë rregullime të orarit në javët para nisjes,” tha Griff. “Kjo do të thotë që fluturimi që rezervoni sot mund të mos funksionojë sipas orarit të saktë që po shihni.”

Sigurohuni t’i kushtoni vëmendje përditësimeve me email dhe të monitoroni rezervimin tuaj për çdo ndryshim që linja ajrore mund të bëjë atë ndikim në kohën e duhur. Dhe si gjithmonë, mbani mend se COVID-19 mund të vazhdojë të prishë planet e udhëtimit gjatë gjithë vitit 2022. Merrni parasysh raportet e lajmeve dhe ndryshimet e udhëzimeve të shëndetit publik që mund të ndikojnë në udhëtimin tuaj, veçanërisht nëse po udhëtoni në një vend të huaj, shkruan Huffpost, transmeton albora.ch.

Marketing