Edhe pse norma e inflacionit në Zvicër është shqetësuese, ajo është shumë më e mirë se në shumë vende të tjera. Ja çfarë duhet të dini për inflacionin në Zvicër dhe si të mbroni kursimet tuaja.

Marketing

1.Llogaritë e kursimit
Historikisht, zviceranët kanë qenë të gatshëm të ruajnë paratë e tyre në bankat e famshme të vendit. Në fakt, kjo do të thotë që paratë tuaja vazhdojnë të humbasin vlerën, pasi norma e inflacionit është më e lartë se norma e interesit.

2.Ari
Një opsion alternativ për të investuar kursimet tuaja është blerja e arit. Në kohë pasigurie financiare, vlera e arit mund të rritet. Por investimi në ar vjen me kosto ndihmëse si ruajtja.

3.Letrat me vlerë dhe bursa
Opsioni më i mirë për investitorët e rregullt – d.m.th. njerëzit për të cilët investimi nuk është burimi i tyre kryesor i të ardhurave – janë fondet e investimeve.

4.Pasuri të paluajtshme
Një tjetër mundësi investimi që nuk do t’i gërryen paratë tuaja nga inflacioni është prona. Derisa zviceranët në përgjithësi preferojnë të marrin me qira në vend që të kenë një shtëpi për një sërë arsyesh, Zvicra është i vetmi vend në Evropë me një përqindje pronësie më të ulët se 50 përqind – investimi në pronë është ende një strategji e zgjuar, transmeton albora.ch.

5.Pensionet
Një opsion në këtë drejtim është të investoni në fondin tuaj të pensionit. Sa më shumë të kontribuoni në fondin tuaj të pensionit zviceran, aq më shumë do të merrni në pension.

6.Bitcoin
Një opsion tjetër është investimi i parave në kriptomonedha si Bitcoin, i cili nuk i nënshtrohet të njëjtit presion inflacioni si monedhat kombëtare./albora.ch/

Marketing