Diplomatët dhe shtetasit nga SHBA-ja, Britania e Madhe, Franca dhe Kina do të evakuohen nga Sudani me aeroplanë, pas luftimeve në vend, thuhet në një deklaratë nga ushtria sudaneze.

Marketing

Shefi i ushtrisë Fattah al-Burhan ra dakord për të lehtësuar dhe siguruar evakuimin e tyre “në orët e ardhshme”, thuhej në deklaratë.

Qindra njerëz janë vrarë në një javë luftime në të gjithë vendin.

Planet e mëparshme për evakuimin e shtetasve të huaj nuk janë zbatuar për shkak të frikës së sigurisë.

Një deklaratë të ushtrisë thuhej se shtetasit dhe diplomatët britanikë, amerikanë, francezë dhe kinezë do të evakuohen nga ajri në bordin e aeroplanëve të transportit ushtarak nga kryeqyteti, Khartoum.

Arabia Saudite ka njoftuar gjithashtu se po organizon evakuimin e qytetarëve sauditë dhe shtetasve të vendeve “vëllazërore” nga Sudani. Ushtria sudaneze tha se misioni diplomatik i Arabisë Saudite tashmë ishte evakuuar.

Konflikti ka hyrë në javën e dytë pavarësisht se të dyja palët – ushtria dhe RSF-ja – ranë dakord për një armëpushim tre-ditor për të shënuar festën e Fitër Bajramit.

Aeroporti ndërkombëtar i Khartoum është mbyllur për shkak të dhunës, me ambasadat e huaja – përfshirë SHBA-në dhe Britaninë e Madhe – nuk kanë arritur për të çuar qytetarët e tyre në shtëpi.

Marketing