Zvicra është një vend tërheqës për të punuar dhe vendi ka nevojë për specialistë. Por lejet e punës mund të jenë të vështira për t’u siguruar.

Si një vend i vogël me shumë kompani të mëdha shumëkombëshe, Zvicra mbështetet shumë në talentet e aftë nga jashtë. Pothuajse një e treta e fuqisë punëtore të Zvicrës nuk ka pasaportë zvicerane sipas Zyrës Federale të Statistikave, transmeton albora.ch.

Marketing

Megjithatë, gjatë dekadës së fundit, ka pasur më shumë presion për të kufizuar numrin e të huajve të lejuar për të punuar në vend.

Sindikatat shqetësohen se më shumë punëtorë që vijnë nga jashtë vendit do të ushtrojnë presion në rënie mbi pagat dhe do të krijojnë më shumë konkurrencë për vende pune.

Studimet tregojnë se Zvicra ka mungesë të punëtorëve të kualifikuar veçanërisht në fusha si inxhinieria, shkenca kompjuterike dhe teknologjia mjekësore, andaj mendohet se Zvicra do të ketë një rënie të shkurtër prej qindra mijëra punëtorësh në dhjetë vjet.

Ndërkohë, Zvicra mbetet një nga vendet më tërheqëse për të punuar falë pagave të larta dhe kushteve të mira të punës./albora.ch/

Marketing