Stuhia më e fortë e dimrit deri më tani pritet të arrijë në Zvicër të dielën. Ekspertët paralajmërojnë për këputjen e pemëve, thyerjen e degëve dhe tullave të mbuluara.

Qeveria federale paralajmëron stuhi të forta dhe reshje të dendura bore për të dielën, siç shkruan Meteoschweiz në Twitter.

Marketing

Nga mbrëmja e së dielës deri të hënën në mesditë, niveli i rrezikut 3 nga 5 vlen pothuajse kudo në Zvicër, pra rrezik i konsiderueshëm nga era.

“Stuhia është pak më e fortë se stuhitë e mëparshme të dimrit aktual, por shumë larg nga stuhitë ekstreme të dimrit të së kaluarës (p.sh. Vivian në 1990, Lothar në 1999 ose Kyrill në 2007), megjithatë, disa dëmtime (këputja e pemëve ose thyerja e degëve, tullat e mbuluara ose pengesat e rrëzuara të kantierit) janë mjaft të mundshme me maja të tilla të erës”, ),” shkruan Meteonews.

Marketing