Presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky ka kritikuar NATO-n për refuzimin e saj për të zbatuar një zonë ndalim-fluturimi mbi vend.

Marketing

Ai iu drejtua NATO-s se ata që vdesin në Ukrainë vdesin për shkak të saj.

“Të gjithë njerëzit që vdesin nga kjo ditë e tutje do të vdesin gjithashtu për shkakun tuaj, për shkak të dobësisë suaj, për shkak të mungesës suaj të unitetit. Gjithçka që aleanca mundi të bënte sot ishte të kalonte përmes sistemit të saj të prokurimit 50 tonë naftë për Ukrainën. Ndoshta, në mënyrë që të mund të digjnim memorandumin e Budapestit”,  u shpreh Zelensky.

Kjo është një referencë për garancitë e sigurisë të vitit 1994 të dhëna Ukrainës në këmbim të tërheqjes së armëve të saj bërthamore të epokës sovjetike.

“Ne besojmë se vendet anëtare të NATO-s i kanë krijuar vetes një narrativë se mbyllja e hapësirës ajrore në Ukrainë do të provokonte agresion të drejtpërdrejtë nga Rusia kundër NATO-s. Është hipnozë e vetë-induktuar e atyre që janë të dobët dhe nuk kanë besim. Edhe pse ata mund të kenë krahë më të fortë se tanët”, theksoi ai.

Zelensky hodhi dyshimet e tij nëse NATO-ja është në gjendje të mbrojë anëtarët e saj.

“Nuk do të mund të na paguani me litra karburant për litrat e gjakut tonë, të derdhur për Europën tonë të përbashkët dhe lirinë e përbashkët”, është shprehur presidenti Ukrainas./albora.ch/

Marketing