Këtë javë pjesë të mëdha të kontinentit evropian do të pluhurosen nga pluhuri i Saharasë. 

Marketing

Si pasojë qielli do të bëhet me re portokalli-kafe. Sidomos në lindjen dhe perëndim të diellit, fenomeni i motit siguron një spektakël plot ngjyra. 

Kujdes ju marakli, makinat mos i leni jashtë se pluhuri mund t’i bëjë dëm, transmeton albora.ch

Reja e pluhurit nga Afrika veriperëndimore po lëviz aktualisht në veri, siç shkruan Zyra Federale Meteorologjike në blogun e saj të motit . 

Të martën do të ketë reshje gjaku

Të martën, reja e Saharasë arrin në Zvicër. Duke qenë se do të ketë pak reshje, thuhet se do të bie shi gjaku në kombinim me sasinë e madhe të pluhurit në ajër. 

Fenomeni është quajtur kështu për shkak të nuancës së kuqërremtë të ujit të shiut. /albora.ch/

Lexo edhe:

Marketing