FILE - In this March 16, 2020, file photo, a subject receives a shot in the first-stage safety study clinical trial of a potential vaccine by Moderna for COVID-19, the disease caused by the new coronavirus, at the Kaiser Permanente Washington Health Research Institute in Seattle. According to results released on Tuesday, July 14, 2020, early-stage testing showed the first COVID-19 vaccine tested in the U.S. revved up people’s immune systems the way scientists had hoped. The vaccine is made by the National Institutes of Health and Moderna Inc. (AP Photo/Ted S. Warren, File)


Mbi një milion italianë janë pozitivë për covid,me presionin spitalor që vazhdon  të rritet dhe që do të sjellë nga nesër në zonën e verdhë gjithashtu Lazio,Lombardi,Piemont dhe Sicili raporton Tg24,përcjellë albora.ch

Ka ende 5.5 milion Italianë pa vaksinë. Duke pritur për të 5-tën një shtrëngim të ri,me zgjerimin e detyrimit të super kalimit për puntorët.

Për hipotezën e shkollës babi vetëm për të pavksinuarit me dy pozitivë në klasë.

Ndërkohë,Kontinenti i Vjetër i kalon 100 milionë rastet e ngjitjes që nga zbulimi i virusit:ato janë më shumë se një e treta e infeksioneve në mbarë botën.

ISS:”Në Europë pritet rritje në raste por vdekshmëri e qëndrueshme” albora.ch