Kryetari i Komisionit të Përhershëm të Vaksinimit në Gjermani, Thomas Mertens, refuzon një detyrim të përgjithshëm të vaksinimit kundër Coronavirusit. 

Marketing

“Ajo e ndan shoqërinë, sepse është krijuar shumë presion”, tha ai për “Stuttgarter Nachrichten” dhe “Stuttgarter Zeitung”

Ai po mbështet bindjen dhe edukimin e mëtejshëm rreth vaksinimit.

“Në rast të vaksinimit të detyrueshëm, nuk duhet domosdoshmërisht të pritet që qëllimi i synuar mund të arrihet me të vërtetë”, shtoi Mertens. 

 “Çfarë bëni me ata që refuzojnë?” pyeti virologu. “Këta njerëz ndoshta nuk do të prekeshin nga një gjobë”. 

Përveç kësaj, një vaksinim i shpejtë nuk mund të thyejë valën aktuale të koronës.

Mertens mbrojti gjithashtu punën e Stikos në pandemi.

 “Ne nuk kemi bërë asnjë gabim thelbësor, nuk vendosim në bazë të opinioneve, por në bazë të një vlerësimi të kujdesshëm të të gjitha të dhënave dhe njohurive në dispozicion”, tha ai.

Gjermania i lejon vetes “luksin e një paneli të pavarur ekspertësh” që bën rekomandime pa marrë parasysh interesat e politikës apo industrisë farmaceutike. 

Ajo që vendos Stiko nuk i përshtatet të gjithëve. 

“Por ka një ndryshim të madh midis provave dhe të vërtetës së ndjerë”, theksoi Mertens. /albora.ch/

Marketing