Një pyll u dogj në afërsi të qytetit të vogël të Preshevës në Serbi të premten e kaluar. Në atë kohë, Engjell A.* nga Cyrihu ishte në shtëpinë e pushimit të familjes së tij, rreth 20 minuta nga zona e prekur e pyllëzuar.

Marketing

 “Pashë një kolonë të madhe tymi dhe shkova menjëherë për të ndihmuar”, tha 17-vjeçari për mediat zvicerane, përcjell Albora.ch.

Të mbërritur në vendngjarje, njerëz të shumtë kishin filluar shuarjen e zjarrit.

 “Ata ishin të armatosur me zorrë kopshti, kova me ujë, sëpata dhe sharrë elektrike me zinxhir dhe prenë disa pemë për të krijuar një hendek për të ndaluar zjarrin. Isha shumë i befasuar që kaq shumë nga banorët kur u futën brenda”.

“Kur era u forcua, ne u tërhoqëm”

17-vjeçari ka qenë në aksion për rreth gjashtë orë, siç thotë ai.

“Kur era u forcua, ne u tërhoqëm. Reparti i zjarrfikësve ka vazhduar më pas. Siguria e banorëve ishte gjithmonë e para”, thotë A.

Ndërkohë zjarri ishte shuar.

“Nuk e di se çfarë e shkaktoi zjarrin. Gjithsesi ishte një eksperiencë ekstreme”, thotë 17-vjeçarja.

 Ai ende nuk e sheh veten si hero: “Më ishte menjëherë e qartë se do të ndihmoja. Do ta bëja sërish”.

Marketing