Shtëpia e Bardhë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka konfirmuar se më shumë se një milion njerëz kanë humbur jetën si pasojë e COVD-19.

Marketing

Presidenti amerikan, Joe Biden, tha se vendi po shënonte një moment historik tragjik dhe se çdo vdekje ishte një humbje e pazëvendësueshme, shkruan BBC.

Është totali më i lartë zyrtar në botë – megjithëse Organizata Botërore e Shëndetësisë beson se numri i vërtetë i vdekjeve mund të jetë shumë më i lartë diku tjetër.

ShBA ka regjistruar gjithashtu më shumë se 80 milionë raste pozitive me COVID-19 nga një popullsi prej 330 milionë banorësh.

Rasti i parë i konfirmuar u raportua në 20 janar 2020, kur një burrë u kthye në shtëpinë e tij në Seattle nga Wuhani në Kinë.

Në dy vitet që nga ajo kohë, normat e vdekjeve kanë rënë dhe kanë rrjedhur ndërsa valët e virusit përfshinë të gjithë vendin – duke arritur maksimumin prej më shumë se 4,000 raste në ditë në fillim të 2021.

Ekspertët e shëndetit publik japin disa arsye për numrin e lartë të vdekjeve në SHBA – duke përfshirë normat e larta të obezitetit dhe hipertensionit, sistemet spitalore të mbingarkuar, disa hezitime ndaj vaksinave dhe një popullsi të madhe të moshuar.

Marketing