Marketing

Në rastin e tetë vjeçares E.A. e cila u gjet e pajetë në një pyll të martën, Prokuroria publike pasditen e së premtes ka kërkuar masën e paraburgimit për një 30 vjeçare.

Policia nuk dha detaje të tjera rreth rastit. “Një gjë është e qartë: nëna e E. M.A. është 30 vjeçe”.

Thomas Knecht është një psikiatër mjeko-ligjor dhe shpjegon se cilët skenarë mund të imagjinohen për vdekjen e vajzës.

“Edhe nëse është ende e paqartë se çfarë ka ndodhur, vrasja e foshnjës nga nëna është një skenar i imagjinueshëm. Nëse në të vërtetë është kështu, shkaku mund të jetë një psikozë me tjetërsim nga realiteti. Mund të ndodhë që nëna ka parë diçka ndryshe, diçka demonike tek fëmija i saj dhe ka dashur të çlirohet prej saj”, thotë Knecht.

Megjithatë, kjo është shumë e rrallë dhe nuk do të ndodhte si një veprim i nxituar. Një psikozë e tillë duhet të ketë përparuar prej vitesh dhe shenjat e dukshme duhet të jenë shfaqur më herët. Problemet financiare, zyrtare ose partneriteti mund të shkaktojnë gjithashtu një akt dëshpërimi.

“Gjithçka është e imagjinueshme, nga një aksident në një akt hakmarrjeje”

Për sa kohë që nuk pranohet fajësia, mund të vihen në pikëpyetje edhe shkaqe të tjera të vdekjes së A.

Për 20 minuta, Thomas Knecht vlerëson skenarë të ndryshëm të mundshëm për vdekjen e tetëvjeçares.

“Kur një fëmijë gjendet i vdekur në një pyll, me shpejtësi shprehet dyshimi se është vrarë aty. Por gjithashtu mund të ishte sjellë e vdekur në pyll”, thotë Knecht.

Policia duhet të sqarojë shumë shkaqe të mundshme. Por është e qartë se A. është vrarë.

 “Nëse një lojë mes fëmijëve ishte shkaku i vdekjes ose nëse ka ndodhur një aksident në rrugë dhe një autor i mundshëm i ka shpëtuar përgjegjësisë duke e çuar vajzën në një vend që ishte i vështirë për t’u gjetur, asgjë nuk mund të përjashtohet apriori. Kjo duhet të sqarohet tani”, thotë Knecht.

Një fëmijë gjithashtu mund të bëhet viktimë nëse kapet midis fronteve të një konflikti midis të rriturve, për shembull si një akt hakmarrjeje.

Kështu ndodh që një ish-partner të vras një fëmijë për t’u hakmarrë ndaj prindit tjetër. “Mund të ndodhë që autori të jetë një person i njohur në fjalë”, vijon psikiatri ligjor. Qoftë nëpërmjet një mase tepër të rreptë që doli të ishte shumë e ashpër dhe për këtë arsye rezultoi në një vdekje të paqëllimshme, qoftë përmes një debati.

Mund të imagjinohen edhe demonstrata sadiste të pushtetit”

“Është gjithashtu e mundur që të ishte fjala për aktin e pastër të vrasjes. Një autor i panjohur që donte të përfitonte nga fëmija i izoluar, apo një shfaqje sadiste e forcës”.

Tashmë policia duhet ta zbardhë më saktë shkakun e vdekjes, të lokalizojë vendin e krimit, të zbardhë rrjedhën e ngjarjeve dhe të krijojë një profil autori.

“Përveç kësaj, personat përkatës referues duhet të intervistohen, qoftë si informatorë apo si të dyshuar”, thotë Knecht./albora.ch/

Marketing