Me 105 vota pro dhe 7 kundër, këshilli bashkiak i kërkon këshillit bashkiak që të paktën ta shqyrtojë këtë si një projekt pilot.

Marketing

Notarët dimëror deri më tani kanë pasur mundësinë të përdorin vetëm me pagesë infrastrukturën e resortit bregdetar Enge, tha Urs Riklin (Të Gjelbrit).

Megjithatë, noti dimëror po bëhet gjithnjë e më i popullarizuar në qytetin e Cyrihut, kështu që tregohet një zgjerim i ofertës në të paktën një vend tjetër. Kjo do të ishte gjithashtu e qartë duke pasur parasysh konceptin “qyteti i distancave të shkurtra”.

Postulantët parashikuan që “të paktën disa dollapë për tualet dhe një mundësi për të bërë dush duhet të jenë në dispozicion”. Duhet të përdoren infrastrukturat ekzistuese të banjave lumore, plazhi apo detare.

Një shtytje e mprehtë?

Ronny Siev (GLP), i cili vetë hidhet rregullisht në ujin e ftohtë, foli për një “qasje ngrohjeje”: Nuk ka nevojë për dushe, këto duhet të fshihen nga postulati. Sepse pas notit në ujë të ftohtë, dushi me ujë të ngrohtë do ta sforconte shumë zemrën.

FDP e mirëpriti këtë kufizim. Yasmine Bourgeois beson se kjo do ta bënte të lehtë zgjerimin e gamës së sporteve të ofruara dhe përpjekjet për pastrim do të ishin minimale.

Nisma e të Gjelbërve, e cila parashikon vetëm sigurimin e tualeteve pas ndryshimit të tekstit, u miratua përfundimisht pothuajse unanimisht. Vetëm AL ishte shprehur kundër saj: partia zbuloi se kushdo që donte të notonte në dimër kishte nevojë vetëm për ujë dhe pa infrastrukturë. (SDA)

Marketing