Kanada do të tërheqë përkohësisht stafin jo thelbësor dhe anëtarët e mbetur të familjes në ngarkim të ambasadës së saj në Ukrainë, njoftoi sot Ministria e Punëve të Jashtme kanadeze, në mes të krizës ndërkombëtare të shkaktuar nga vendosja e trupave ruse përgjatë kufirit me Ukrainën, raporton Reuters.

Marketing

“Ndërsa ne vazhdojmë të monitorojmë situatën nga afër, prioriteti ynë më i lartë mbetet siguria dhe siguria e kanadezëve. Zyrtarët tanë janë të gatshëm të ofrojnë ndihmë konsullore për qytetarët kanadezë, nëse është e nevojshme”, tha ministria në një deklaratë, duke konfirmuar se ambasada kanadeze në Kiev mbetet e hapur.

Kanada njoftoi javën e kaluar se do të forconte ekipin e saj në ambasadë duke dërguar ekspertë për sigurinë, menaxhimin e konflikteve, reformat demokratike dhe shërbimin konsullor.

“Në këtë mënyrë, ne do të rrisim kapacitetet tona diplomatike dhe do të na mundësojë të vazhdojmë të vlerësojmë dhe t’i përgjigjemi situatës që po zhvillohet rreth Ukrainës”, thuhet në deklaratë. /albora.ch/

Marketing