epa05225734 Police officers indicate their presence at the Airport of Zurich, in Zurich-Kloten, Switzerland, 22 March 2016. All flights to brussels are canceled and security measures have been raised following the terror attacks at Brussels airport and on the metro system which claimed multiple lives and injured many others. EPA/ENNIO LEANZA

Dy burra (njëri tashmë i arrestuar për krime mafioze), që besohet se janë përgjegjës për shoqata mafioze dhe krime të tjera, u bashkuan me urdhrat e paraburgimit të lëshuar nga gjyqtari i Milanos për hetime paraprake. Kjo është bërë e ditur nga Shtabi i Policisë dhe Komanda Provinciale e Policisë Financiare të Como.

Marketing

I pari nga dy të arrestuarit, një 64-vjeçar tashmë i ndaluar si i dënuar përfundimisht për shoqatë mafioze si drejtues i kompanisë lokale të Fino Mornasco (Como) si pjesë e operacionit “La Notte dei Fiori di San Vito” dhe i dënuar në i shkallës së dytë me burgim të përjetshëm si nxitës i një vrasjeje, ai akuzohet se drejtonte biznesin e tij nga burgu. I arrestuari i dytë, një 44-vjeçar me origjinë nga Catania, por banues në Como, akuzohet se ka ofruar mbështetje logjistike për shoqatën mafioze.

Masat në fjalë u morën në kuadër të një hetimi që tashmë në nëntor 2021 kishte çuar në arrestimin e 54 subjekteve. Në veçanti, hetimi kishte hedhur dritë mbi aktivitetet e familjeve ‘Ndrangheta që vepronin në provincat e Milanos, Como dhe Varese, dhe mbi parashikimet e tyre në Zvicër.

Për sa i përket trafikut të drogës, u shfaqën synime ekspansioniste ndaj Zvicrës dhe, veçanërisht, drejt St. Gallenit, një kanton që është bërë “një bazë e vërtetë logjistike për disa nga subjektet e hetuar që ishin vendosur përgjithmonë atje”. Në këtë drejtim, krijimi i një grupi të përbashkët hetimor mes autoriteteve italiane dhe zvicerane ishte vendimtar për të mposhtur këto trafikime./albora.ch/

Marketing