Në pamundësi për të rënë dakord mbi një emër të ri, shumica e partive do të ishin gati për të rikonfirmuar Sergio Mattarella si president i Republikës, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch.

Marketing

Emri i Mattarellës erdhi pas një takimi të nivelit të lartë të shumicës qeverisëse që u mbajt sot.

“Marrëveshja mbi Mattarella është një gëzim i madh”, tha Matteo Renzi teksa po largohej nga takimi.

“Italianët nuk meritojnë më shumë ditë konfuzioni. Ne rikonfirmojmë Presidentin Mattarella në Quirinale dhe Draghi në qeveri, problemet e italianëve nuk presin”, tha kreu i Lidhjes Matteo Matteo Matteo Srpska.

“Këtë pasdite ne më në fund mund të shkojmë drejt mbylljes. Në këto minuta, po krijohen kushtet e kryqëzuara për të marrë në bord sinjalet e qarta të Parlamentit. Të mos humbim më kohë, na duhet stabilitet”, shkroi nënsekretari i brendshëm Karlo Sibilia në rrjetet sociale.

“Është e përshtatshme që Presidenti i Republikës Sergio Mattarella të mbetet në Quirinale për të mirën dhe stabilitetin e vendit”, tha kryeministri, Mario Draghi, cituar nga burime autoritare. /albora.ch/

Marketing