Pas një sërë kompanish të tjera, edhe Ikea do të ndërpresë veprimtarinë në Rusi deri në njoftimin e mëtejshëm. 

Marketing

E njëjta gjë vlen edhe për dyqanet në Bjellorusi, siç doli nga një deklaratë e korporatës nga gjigandi suedez i mobiljeve të enjten. 

15,000 punonjës të Ikea janë prekur nga vendimi.

Lufta e Ukrainës ka pasur një ndikim të madh njerëzor, ndërsa në të njëjtën kohë ka shkaktuar ndërprerje serioze në zinxhirët e furnizimit dhe kushtet e tregtimit, tha Ikea. 

Për të gjitha këto arsye, grupet e kompanive vendosën të pezullojnë përkohësisht operacionet e Ikea në Rusi.

Lëvizja do të thotë se të gjitha eksportet dhe importet drejt dhe nga Rusia e Bjellorusia do të ndalen përkohësisht. E njëjta gjë vlen edhe për prodhimin në Rusi. Do të thotë gjithashtu se të gjitha shitjet në dyqanet dhe dyqanet e mobiljeve Ikea në Rusi dhe Bjellorusi do të ndalen. 

Qendrat tregtare në Rusi, të cilat operojnë nën emrin e markës Mega, mbeten të hapura. Sipas Ikea, kjo është për të siguruar që shumë njerëz në Rusi të kenë akses në ushqim dhe ilaçe.

Volkswagen reagon

Volkswagen gjithashtu po pezullon biznesin e tij në Rusi për shkak të luftës kundër Ukrainës. 

“Në sfondin e sulmit rus, Bordi i Menaxhimit të Grupit ka vendosur të ndalojë prodhimin e automjeteve në Rusi deri në një njoftim tjetër”, tha Wolfsburg të enjten. 

Eksportet e grupit më të madh evropian të makinave në Federatën Ruse tani do të “ndaloheshin me efekt të menjëhershëm”./albora.ch/

Marketing