Sipas një studimi, gratë e moshës së mesme me sëmundje zemre vuajnë më shumë se burrat nga problemet e kujtesës.

Marketing

Studiuesit amerikanë bënë këtë zbulim të fundit edhe pse burrat kanë më shumë gjasa të vuajnë nga problemet e zemrës, diabeti dhe presioni i lartë i gjakut.

Shkencëtarët analizuan 1,857 vullnetarë, të cilët ishin të moshës 50 deri në 69 vjeç.

Pjesëmarrësit u vlerësuan për tre vjet dhe iu nënshtruan testeve për kujtesën, gjuhën etj.

Sëmundja e zemrës u shoqërua me një rënie më shumë se dyfish më të madhe në kujtesë për gratë krahasuar me burrat. /albora.cgl

Marketing