Gjykata Supreme e SHBA-së ka bllokuar rregullin e Presidentit Joe Biden që kërkon që punëtorët në kompanitë e mëdha të vaksinohen ose të maskohen dhe të testohen çdo javë, shkruan BBC.

Marketing

Gjyqtarët në Gjykatën më të lartë të vendit thanë se mandati tejkalonte autoritetin e administratës Biden.

Ata vendosën se një mandat më i kufizuar vaksinash mund të ishte për stafin në objektet e kujdesit shëndetësor të financuara nga qeveria.

Presidenti Biden tha se ishte i zhgënjyer nga vendimi “për të bllokuar kërkesat e logjikës së përbashkët për shpëtimin e jetës për punonjësit në bizneset e mëdha që ishin plotësisht të bazuara në shkencë dhe ligj”.

“Kjo nuk më pengon të përdor zërin tim si President për të mbrojtur punëdhënësit. Unë u bëj thirrje udhëheqësve të biznesit për të mbrojtur punëtorët, klientët dhe komunitetet e tyre.”

Kundërshtarët thanë se administrata po e tejkalonte fuqinë e saj me kërkesat të cilat u prezantuan në nëntor.

Më shumë se 60% e amerikanëve janë plotësisht të vaksinuar. /albora.ch/

Marketing