Gjermania ka rekomanduar vaksinën Novavax për personat mbi 18 vjeç. Sipas komitetetit të ekspertëve, vaksina mund të merret dhe me një vaksinë mRNA si Pfizer ose Moderna.

Marketing

Vendimi vjen pas miratimit të Agjencisë Europiane të Barnave për rekomandimin e Novavax për moshat mbi 18 vjeç më 20 dhjetor.

Sipas studimeve, vaksina ka një efikasitet afërsisht 90% në parandalimin e rasteve simptomatike.

Novavax aplikoi gjithashtu për miratim nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave të SHBA-së më 31 janar./albora.ch/

Marketing