Marketing

Tre punëtorë në një shkollë speciale për të rinjtë autikë në Gjenevë janë arrestuar pas akuzave për abuzim.

Ata akuzohen se i kanë dhënë medikamente pa recetë një banoreje. Duke vepruar kështu, rrezikuan shëndetin dhe jetërat e tyre, tha të martën prokurori publik i Gjenevës.

Shtëpia Mancy në Collonge-Bellerive është në qendër të një skandali në Gjenevë pasi mediat ekspozuan akuzat për abuzim të banorëve të shtëpisë nga kujdestarët. Më pas autoritetet nisën hetimin. Përveç kësaj, Departamenti i Arsimit ka paraqitur një kallëzim penal për shkelje të pretenduar të detyrës së përkujdesjes dhe edukimit, shkruan blick, transmeton albora.ch.

Prokurori publik i Gjenevës, njoftoi se të hënën u kryen kontrolle të shtëpive në shtëpinë Mancy. Njëkohësisht, tre punonjës të objektit janë arrestuar me urdhër të prokurorisë publike dhe janë marrë në pyetje nga policia.

Një nga punonjësit që jetonte në Francë u lirua pas dëgjimit. Dy të tjerët u morën në pyetje të martën nga prokurorja Victoria de Haller, së cilës iu besua rasti dhe se për të akuzuarit vlen prezumimi i pafajësisë.

Në fund të janarit, gazeta “Le Temps” dhe portali online “Heidi.news”, raportuan detaje për abuzimin e dyshuar. Sipas kësaj, mësohet se fëmijët dhe të rinjtë janë mbyllur, hedhur në dysheme, lënë jashtëqitje ose janë tërhequr zvarrë nga një dhomë në tjetrën me rrobat e tyre. Banorëve të shtëpisë gjithashtu iu mohua vazhdimisht ushqimi.

Kreu i departamentit të arsimit të Gjenevës, Anne Emery-Torracinta (PS), pranoi se departamenti i arsimit kishte dështuar në përmbushjen e detyrës së tij. Rasti ka edhe implikime politike. Një nënkomision i Këshillit të Madh të Gjenevës u ngarkua me hetimin e abuzimeve në shtëpi.

FDP e kantonit të Gjenevës, shprehu keqardhje të martën që Emery-Torracinta nuk kishte reaguar siç duhet ndaj situatës. Është e pakuptueshme pse punonjësit nuk janë pezulluar. Ndërkohë, nëna e fëmijës, të cilit iu dhanë barnat me recetë, kishte bërë ankesë në vitin 2021.

Kësisoj, partia bëri thirrje që mbikëqyrja e shtëpisë të hiqej nga departamenti i Emery-Torracinta dhe t’i jepet një departamenti tjetër ose një delegacioni ad hoc për të garantuar sigurinë e fëmijëve.

Shtëpia e shkollës speciale Mancy, e hapur në Collonge-Bellerive në qershor 2018, ofron hapësirë ​​për rreth dhjetë të rinj të moshës 8 deri në 18 vjeç që vuajnë nga autizmi dhe paaftësi të tjera mendore. Shtëpia është nën patronazhin e kantonit./albora.ch/

Marketing