Nëse harroni ose thjesht kaloni disa nga hapat kryesorë kur kontrolloni një veturë të përdorur, mund t’ju kushtojë shtrenjtë.

Marketing

Një veturë është shpesh, pas një apartamenti apo shtëpie, gjëja e dytë më e shtrenjtë që do të blejmë ndonjëherë.

Por ndryshe nga pronat e paluajtshme, veturat janë një lloj investimi i keq – vlera e tyre bie në mënyrë drastike me kalimin e kohës dhe shpesh është e shtrenjtë për t’u mirëmbajtur.

Shmangni gabimet e mëposhtme kur blini një veturë të përdorur:

1. Testojeni

Shumica e problemeve të transmetimit dhe pezullimit mund të zbulohen vetëm gjatë një provë.

Gjithashtu ju lejon të provoni se si është të jesh pas timonit dhe të shohësh nëse ka ndonjë zhurmë të pazakontë, tinguj të çuditshëm ose “shpejtësi” të vështira për t’u ndryshuar.

2. Vendimmarrja e nxituar

Para se të shpenzoni paratë tuaja të fituara me vështirësi për të blerë një lloj të caktuar veture, mendoni me kujdes për nevojat tuaja reale.

Në planin afatgjatë, motorët më të fuqishëm rrisin ndjeshëm kostot e karburantit, SUV-të kanë goma më të shtrenjta, veturat luksoze janë më të shtrenjta për t’u mirëmbajtur.

Mundohuni të kufizoni zgjedhjen tuaj: vendosni një buxhet, zgjidhni llojin e karburantit, krahasoni modele nga prodhues të ndryshëm.

3. Mosnjohja e historisë së veturave

Shumë blerës të veturave të përdorura ende bien pre e mashtrimeve të tilla si kthimet e kilometrazhit ose dëmtimet e riparuara keq vetëm sepse nuk e kontrollojnë historinë e veturës përpara se të blejnë.

Sot, pothuajse çdokush mund të porosisë një kontroll në internet të historisë së veturës dhe të zbulojë se çfarë ka kaluar ajo që nga dita e prodhimit – gjithçka që duhet të dini është numri i sasisë.

4. Mos blini pa u konsultuar me një mekanik

Nëse nuk dini si ta kontrolloni vetë veturën dhe nuk keni të gjitha mjetet e nevojshme, duhet ta çoni automjetin te një ekspert për një inspektim.

Mekaniku do të ekzaminojë motorin dhe do të ndezë mjetet diagnostikuese.

Përfundim: Pavarësisht nga çmimi i veturës, vendimet e gabuara kur blini një veturë të përdorur mund t’ju kushtojnë shtrenjtë më vonë./albora.ch/

Marketing