Zvicra duhet të forcojë shkëmbimet dhe koordinimin midis qarqeve politike, ekonomike dhe shkencore në lidhje me Kinën.

Këshilli Kombëtar pranoi sot me 92 vota kundër 73 (tre abstenime) një mocion të Komisionit për Politikën e Jashtme të Shteteve të miratuar tashmë nga Dhoma e Kantoneve, sipas të cilit nuk mjafton një shkëmbim informal.

Marketing

Strategjia e Këshillit Federal për Kinën tashmë nënvizon rëndësinë e të pasurit koherencë politike dhe rekomandon veprime të harmonizuara ndërmjet palëve të ndryshme të interesuara. U krijua një grup pune ndërdepartamental si një mjet koordinimi i brendshëm, transmeton albora.ch.

Megjithatë, nxitësit e mocionit duhet të përdorin më mirë njohuritë dhe përvojën e fituar. Prandaj ata kërkojnë institucionalizimin e shkëmbimeve ndërmjet aktorëve të ndryshëm politikë, duke përfshirë kantonet si dhe aktorët e ekonomisë, shkencës dhe shoqërisë civile.

Presidenti i Konfederatës Ignazio Cassis është kundër aktit parlamentar, por për arsye të ndryshme. Në të vërtetë, Këshilli Federal beson se tashmë ka shkëmbime të ngushta midis aktorëve jashtë administratës federale për Kinën./albora.ch/

Marketing