Delegatët nga Sindikata Zvicerane sot do të diskutojnë për fillimin e iniciativës popullore “SNB Profits for a Strong AHV”.

Marketing

Këto para i përkasin popullit, argumentojnë sindikatat. Për shkak të fitimeve jashtëzakonisht të larta dhe normave negative të interesit, potenciali shpërndarës i Bankës Kombëtare Zvicerane (SNB) është rritur në mënyrë të konsiderueshme.

Është e rëndësishme që një pjesë e këtyre fitimeve të rrjedhin në AVS, raporton ticinonews, përcjellë albora.ch

Pasi Këshilli i Shteteve kundërshtoi idenë e financimit të AHV me fitimet e SNB, miratuar në vend të kësaj në

Këshillin Kombëtar, e vetmja rrugë që mbetet është një nismë popullore për një amendament kushtetues./albora.ch/.

Marketing